Hjertevarmers historie

Hjertevarmens historie starter en kold december nat i 2019.

Min elskede svigermor var gået bort efter lang tids sygdom og det, der skulle blive hendes sidste operation.
Hele familien var samlet på intensivafdelingen, for at sige vores sidste farvel.
Vi var alle helt knuste og for flere var det meget svært at forlade hende for sidste gang.

Personalet var søde, tålmodige og meget omsorgsfuld. Men da vi gik, var deres arbejde slut.
For os i familien stod vi tilbage i sorg og chok med et stykke papir, udleveret af sygeplejersken med hendes kondolence, hvor på der stod at vi inden 24 timer skulle kontakte en bedemand.

Vi kontaktede bedemand Dennis Tobiasen fra Danske bedemænd, som respektfuld og med stor omsorg forestod begravelsen i samarbejde med den valgte præst fra kirken. 

Vi havde hverken overskud eller kræfter til at søge nettet igennem for at finde hjælpen. Heldigvis har vi et stort netværk af mennesker, som kunne hjælpe vejlede og trøste.  Vi havde bare brug for et menneske med livserfaring, som trygt kunne hjælpe os i gang og videre hvis det blev nødvendigt.

Hvor ville jeg have ønsket, at vi kunne være taget hjem med roen om, at der dagen efter var en som ville kontakte os og trygt fører os igennem de næste dage eller uger.
En som kunne hjælpe med at finde svarene på alle de spørgsmål vi havde, en som ville lytte og omsorgsfuldt kunne være der, når vi havde brug for det.

Hvor ville det have været fantastisk, hvis hospitalet havde oplyst os om og tilbudt at kontakte en forening som Hjertevarmer så vi kunne havde valgt at modtage deres hjælp allerede den næste dag.

Dennis kunne fortælle, at lignende historier har han hørt mange af og at han så vidt ikke kendte til nogen forening eller andre der automatisk og uden regning ville være der for de pårørende.

Bedemænd og præster, sorggrupper, psykologer m.m. er alle personer eller steder man selv skal opsøge og i mange tilfælde selv betale for.

Jeg snakkede med en god veninde om min oplevelse og det viste sig, at hun havde haft de samme følelser og frustrationer, da hendes svigermor døde i 2014. Vi snakkede længe sammen og en ide begyndte at tage form.

Vi havde begge en følelse af og en mening om, at der ikke var andre, der skulle ende i samme situation som os og at det måtte der kunne gøres noget ved.

Ud af snakken kom ønsket om at starte Hjertevarmer og være der for andre i lignende situationer.

I den første tid efter at sorgen har ramt, kan overskud, kræfter og overblik forsvinde. Der kan være svært at holde fokus på det der er vigtigst lige nu. Mange har heldigvis et netværk som kan hjælpe dem men ikke alle.

Det er heller ikke sikkert, at det er muligt at dele alle de følelser der følger med sorg, med en nærtstående. Følelser som afmagt, vrede, frustration og lettelse kan være så stærke følelser, at mange ikke mener de er berettede til at føle sådan, det føles måske forkert eller egoistisk.

Men ingen følelser er forkerte. Det kan vi rumme i Hjertevarmer.